Arsenal – Arsenal: Souboj gigantů severního Londýna

Arsenal – Arsenal: Souboj gigantů severního Londýna

Bitva mezi Arsenalem a Tottenhamem bude vášnivá

V neděli se na stadionu Emirates střetne Arsenal s Tottenhamem v nejnovějším díle severolondýnského derby, kde oba týmy vstupují do zápasu s velmi pozitivním startem do sezóny. Zápas má několik paralel s historií, když si připomeneme semifinále Littlewoods Cupu z roku 1987 mezi těmito soupeři. Toto vítězství Arsenalu, které vedl tehdejší trenér George Graham, napomohlo týmu k éře úspěchů, zatímco Spurs ztratili momentum.

Ange Postecoglou, ambiciózní manažer

Ange Postecoglou je nový ambiciózní manažer, který je odhodlán vydat prohlášení o svých schopnostech ve vzestupu. I když Arsenal v současnosti vypadá silněji, otázkou zůstává, zda Tottenham dokáže navázat na úvodní zápasy a namotivovat hráče k dalšímu dobrému výkonu v zápase.

Emirates Stadium letos přejmenován

Emirates Stadium musel být letos před zápasem Arsenalu proti PSV Eindhoven změněn název stadionu, aby vyhověl rámcovým pokynům UEFA. Je zajímavé, že pro tento jeden duel musela být provedena tato změna a že se tak stalo poprvé od jara 2006. Názor lidí na tuto okolnost je různý, ale většina se shoduje na tom, že stanovisko UEFA nemělo být tak striktní.

Návrat do Ligy mistrů byl úspěšný

Arsenal ve svém návratu do Ligy mistrů zaznamenal velkolepé vítězství nad PSV Eindhoven. Angličtí fanoušci byli zpočátku zmateni středečním večerem, když zjistili, že se název stadionu změnil, ale to nebylo ničím, co by jakkoliv degradovalo výkon Gunners v prvním kole skupiny B evropské elity.

Budoucí souboje s Tottenhamem

Legenda Arsenalu Ian Wright nazval nadcházející utkání mezi Arsenalem a Tottenhamem Hotspur „krásným soubojem“. Slova oceňují současnou formu obou týmů: Arsenal je na čtvrtém místě tabulky Premier League, zatímco Spurs jsou na druhém.

Trenér Tottenhamu rychle přeměnil svůj tým

Ange Postecoglou už nestihl projít náročným procesem změny struktury a sestavy týmu Tottenham Hotspur tak rychle, aby dokázal konkurovat silnému Arsenalu. Nicméně formace jeho týmu je ve velmi dobrém stavu, což by mohlo v nedělním utkání vést k dramatickému souboji.

Sestava Arsenalu pro nadcházející derby

Trenér Mikel Arteta má pořád o čem přemýšlet, co se týče útočníka Gabriela Martinelliho. Ten kvůli zranění hamstringu vynechal středeční zápas Ligy mistrů proti PSV Eindhovenu, ale trenér nepotvrdil, že by hráč byl zcela mimo hru pro nedělní utkání s Tottenhame. Problémy herec musí řešit i kolem Mohameda Elnenyho a Jurriena Timbera.

Ještě před nedělním derby si Mikel Arteta musí vše pečlivě promyslet, aby připravil silné mužstvo schopné porazit houževnaté Spurs. Tahle rivalita ve východním Londýně zřejmě vejde do historie jako jedna z nejdramatičtějších a diváci by si měli připravit sluchátka, už teď je vidět, že emocí bude více než dost.