apple
News

APPLE, ŽÁDNÝ IMAC S ČIPEM M2: VYJDOU NA KONCI ROKU 2023 S PROCESOREM M3

Asi před deseti dny unikl online únik, podle kterého by Apple pracoval na devíti Macech s čipem M2, všechny dorazí mezi druhou polovinou roku 2022 a začátkem roku 2023. Dnes však spolehlivý zdroj vysvětluje, že mezi těmito nebude ani iMac, ani iMac Pro , které by skutečně mohly sklouznout přímo ke generaci M3.

Reportér Bloombergu Mark Gurman informoval o novinkách ve svém týdenním zpravodaji Power On . Gurman ve skutečnosti vysvětluje, že Apple již pracuje na nových iMacích , ale také to, že to může trvat déle, než se očekávalo, vynechá generaci s čipem M2 a přejde přímo k procesoru Apple Silicon M3.

Pokud je předpověď reportéra správná, můžeme očekávat, že žádné nové iMacy neuvidíme až do konce roku 2023 nebo dokonce začátkem roku 2024, tři roky po uvedení iMacy s čipem M1 v dubnu 2021. Důvod však není jasný. tohoto kroku Cupertina , považovaný za vynikající komerční úspěch iMaců s čipy M1.

Zároveň by i iMac Pro s čipem Apple Silicon měl sklouznout do roku 2023: zařízení, jedno z mála, které dosud neobdrželo aktualizaci architektur vyráběných in-house společností Apple, by ve skutečnosti mělo dorazit souběžně s iMac M3 a mohl by být vybaven procesorem třetí generace z Cupertina.

Konkrétně Gurman vysvětlil, že „ Slyšel jsem, že čipy M2 nejsou jediné , které Apple právě testuje. Pokud čekáte na nový iMac, slyšel jsem, že na verzi M3 desktopu již možná pracuje, i když předpokládám, že bude uveden na trh až na konci roku 2023. Pro ty, kteří by se zajímali, také stále věřím, že existují možnosti pro iMac Pro . Nicméně toto zařízení se na trh v dohledné době nedostane.“

Výroky Gurmana, který je ve svých předpovědích obvykle velmi spolehlivý, vrhají světlo na strategii Applu s jeho proprietárními čipy: konkrétně není jisté, že každé zařízení Apple dostane aktualizaci s každou novou generací čipů. Například produkt by tedy mohl „skočit“ z čipu M1 na M3, zatímco zařízení, která nedostala úpravu Apple Silicon s procesorem M1, by mohla být v budoucnu stále vydána s čipem M2 .

Čip Apple M2 by každopádně měl dorazit v roce 2022 , přičemž prezentace je pravděpodobně již naplánována na WWDC příští rok v červnu nebo na keynote v září. Ve stejném rámci by Apple mohl také uvést první Macy a Macbooky s čipem M2 , což by měla být nová generace Macbook Air a Mac Pro s čipem M2 Ultra.