News

S PayPal můžete posílat peníze uživatelům na Ukrajině

Konflikt na Ukrajině přesvědčil PayPal, aby dočasně změnil svá pravidla: pokud dosud ukrajinští zákazníci PayPal mohli využívat platformu pouze k odesílání peněz mimo zemi, nyní je mohu posílat i interně. A co je nejdůležitější, všichni ostatní zákazníci PayPal na světě mohou posílat a přijímat peníze do az Ukrajiny.

To znamená, že všechny ty ukrajinské rodiny, které dostávají finanční podporu od svých blízkých žijících v zahraničí, nyní uvidí, že se tento proces exponenciálně zjednoduší, zvláště když se PayPal rozhodl zprostit poplatků za odesílání a přijímání peněz na Ukrajině až do 30. června. To ve spojení se skutečností, že Ukrajinci budou moci také posílat finanční prostředky přímo na svůj bankovní účet připojením své debetní nebo kreditní karty Visa nebo Mastercard, zajistí, že Ukrajinci budou moci přijímat peníze snadno a bez jakéhokoli zdanění.

PayPal si tradičně ponechává 5 % mezinárodních transakcí, toto procento se zvyšuje v závislosti na použité platební metodě a regionu, ve kterém má příjemce bydliště. Vzhledem k současné situaci, pokud by se společnost tohoto poplatku nevzdala, by tento pohyb peněz přes platformu pravděpodobně výrazně zasáhl do kapes ukrajinských uživatelů, kteří v současnosti mají jen málo možností, jak peníze ze zahraničí přijímat.

Každá platební platforma, která obsluhuje zákaznickou základnu po celém světě – jako WesterUnion, MoneyGram, Remitly – si účtuje nebo ukládá poplatek za mezinárodní transakce a směnné kurzy často nejsou příznivé. Doufáme proto, že tato doba odkladu , kterou dočasně nabízí PayPal, zjednoduší a zpříjemní operace těm, kteří hodlají posílat peníze blízkým na Ukrajině.

Tato změna se připojuje k oznámení společnosti PayPal z počátku tohoto měsíce o pozastavení jejích operací v Rusku kvůli „násilné agresi“ země proti Ukrajině. U všech technologických novinek, které se točí kolem problému války mezi Ruskem a Ukrajinou, a abyste viděli, jaké sankce velcí technici jako Apple uplatňovali , je přímo tento odkaz .