Sport

Europeans Feva, Follonica Nautical Club se vztyčenou hlavou v České republice

Pěkný zážitek 

Soutěžní tým námořnického klubu Follonica na mistrovství Evropy třídy RS Feva v ČR na klidných vodách Lipenského jezera, kde soutěží s nejlepšími posádkami starého kontinentu s téměř 80 loděmi na startu.

Atleti, kteří ještě čerstvě dosáhli vynikajících výkonů na mistrovství světa ve Weymouthu (Velká Británie), kde si Follonichesi odvezli domů bronz a zlato v kategorii „Rodina“, našli velmi odlišné počasí než v britském městě. , charakterizovaný , tentokrát od slabého větru nebo dokonce úplně chybějící; ne méně než 2 závody, které nebyly odehrány kvůli větru pod minimem požadovaným předpisem.

5 posádek sestavených CNF přesto dosáhlo pozoruhodných výsledků a dosáhlo na slušná umístění jak v jednotlivých testech, tak v celkovém pořadí.

Gabriele Gesi a Davide Simoni získali zasloužené páté místo celkově umístěním v top 10 (kromě jedné dvanáctiny) a také druhým místem ve 4. závodě za nezastavitelnou posádkou Severi-Collini z Rimini Yacht Club, vítězi šampionátu .
Hned za nimi další posádka CNF, dvojčata Alberto a Jacopo Bocciardi, rovněž s výbornými výkony, včetně třetího místa v 1. závodě, což jim vyneslo celkově šesté místo a druhé místo v hodnocení Family.
O něco níže, na 11. místě, najdeme posádku Bicocchi-Scarpellini s druhým a třetím umístěním.
Duo Lusini-Parrinelli dobývá 29. místo s výsledky vždy v horní polovině průběžného pořadí, zatímco Malinverno a Ontani svůj výkon podkopaly zdravotními problémy a museli se spokojit s 64. místem.

“Navzdory slabému a poryvovému větru – vydala modrá skupina – a špatné gastrointestinální chřipce, která postihla nejen posádky Follonian, ale velkou část italského týmu a také některé cizince, jsme hrdí na naše sportovce a výsledky, kterých dosáhli.” . Musíme jen poděkovat trenérovi Massimo Leporattimu a našim sponzorům Grimaldi Lines a Calosi Energia a popřát našemu týmu dobrý vítr na další akci: Double National Championship ve Viareggiu “.