Sport

Nalaďte si hokej, ať děláte cokoliv. Na Radiožurnálu a Radiožurnálu Sport ho vysíláme živě

Na olympijských hrách v Pekingu se čeští hokejisté ve skupině B utkají s reprezentací Dánska, Švýcarska a Ruska. Kvůli neúčasti hráčů z NHL nakonec ve všech týmech nastupují jen hráči z evropských ligových soutěží.

„Věřím v sílu týmu. Kluci chtějí dokázat, že umí hrát hokej a jsou schopni udělat medaili. Jsem optimista a týmu věřím,“ popisuje bývalý hokejista a hokejový expert Radiožurnálu Sport Martin Procházka. „V týmu je plno kluků, kteří za sebou mají obrovské zkušenosti a jsou schopní to na sebe vzít. Není to postavené jen na jednom hráči,“ doplňuje olympijský vítěz.

Úvodní středeční zápas s Dánskem čeští hokejisté prohráli 1:2. „Rozhodilo nás to, že jsme měli výborný začátek. Byla tam tyčka a další šance, ze kterých můžou padat góly. V tom našem největším tlaku nám dali první gól. To samozřejmě na každé mužstvo zapůsobí,“ hodnotil po zápase v Olympijském speciálu Radiožurnálu Sport olympijský vítěz z Nagana Dominik Hašek.

Jak si čeští hokejisté povedou v dalších zápasech? Sledujte naše vysílání, ať vám nic neunikne. Všechna utkání českého týmu odvysíláme v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport s komentářem našich reportérů a rozebereme je s našimi hokejovými experty. Na Radiožurnálu pro vás chystáme zpravodajské vstupy.